Followers

Mutiara Kata

Rasulullah shallallahu 'alaihi wassalam bersabda yang bermaksud, "Apabila seorang wanita menjaga solat lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kemaluannya dan taat kepada suaminya, maka ketika di akhirat dikatakan kepadanya, Masuklah engkau ke dalam syurga dari pintu mana saja yang engkau sukai." (HR Ahmad, Ibnu Hibban, Thabrani, Dishahihkan Al-Imam Al-Albani rahimahullahu dalam Shahih Al-Jami’ Ash-Shaghir, no. 660).

Friday, April 23, 2010

barut oh barut


barut baby yang plain (putih)


barut baby yang kiut-miut

barut baby yang zip zap

barut baby ni untuk tatapan suamiku..comel tak..ingat nak order dalam 20 helai...tgk jahitan nampak kemas je..kalau jahit sendiri mesti tak kemas macam ni...

nanti nak survey baby sling, baby cloth diapers and pam susu untuk ibu...kawan-kawan semua dah tak kasi susu ibu..cuaknya..aku kena rajin..niat aku mmg nak susukan baby sendiri sampai umur dia 2 tahun..aku kena ajar suami macam mana nak guna susu baby yang diperah..nanti jadi macam suami kak niza..last2 bagi susu formula..fai pun tak susukan anak dia sbb malas nak perah sendiri..ya Allah, jgn la jadikan aku malas..selagi aku mampu berjimat, aku akan susukan baby sendiri dengan kudratku...semua org di sampingku kena support..baru la aku kuat...nanti blog aku mesti citer pasal barang baby dan juga rasa rindu pada suami..hahaha..rasanya tak ramai yang follow my blog..so kalau ader yang menyampah tu sila la komen..dialu-alukan...

1 comment:

ulyamashkuri said...

salam..jgn risau..masih ada yg follow blog akak...sy slh sorgny..cuma tak bpe rajin nk bg komen,, :)