Followers

Mutiara Kata

Rasulullah shallallahu 'alaihi wassalam bersabda yang bermaksud, "Apabila seorang wanita menjaga solat lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kemaluannya dan taat kepada suaminya, maka ketika di akhirat dikatakan kepadanya, Masuklah engkau ke dalam syurga dari pintu mana saja yang engkau sukai." (HR Ahmad, Ibnu Hibban, Thabrani, Dishahihkan Al-Imam Al-Albani rahimahullahu dalam Shahih Al-Jami’ Ash-Shaghir, no. 660).

Sunday, March 21, 2010

sekadar penulisan

hari ini, sebelum masuk maghrib..rutinku membuka komputer..
tettiba terlintas untuk diriku ini untuk membuka blog ku...

sudah lama tidak aku menulis di dalam blogku..cuba untuk update tp apakan daya..
aku lebih berminat untuk membaca blog2 anak-anak didikku dari menaip blog..
sudah 2minggu result spm kuar...

alhamdulillah...ku bangga dengan studentku..bangga dapat a yang banyak tetapi bangga dengan akhlaknya...cukup ditarbiyahkan...

aku?sejak pregnant..amalku kurang agaknya..yang maintain hanya la mengaji..
dulu masa aku amik degree, amalan puasa sunat pada hari aku menunaikan nak amik exam diamalkan..tp tak tahu la bleh tak aku amalkan untuk master ini..

final aku dah tak lama lagi..minggu depan..that's mean hari rabu..tp apakan daya..kesihatan yang tak berapa memuaskan membuatkan aku sungguh tidak bersemangat untuk mentelaah membaca buku..

sebenarnya, kawan ku nazrah telah selamat diijabkabul..aku sungguh teruja dengan majlisnya yang simple....semoga majlisnya diberkati Allah dan mempunyai zuriat yang ramai yang akan menegakkan syariat di bumi Islam khususnya Malaysia.

No comments: