Followers

Mutiara Kata

Rasulullah shallallahu 'alaihi wassalam bersabda yang bermaksud, "Apabila seorang wanita menjaga solat lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kemaluannya dan taat kepada suaminya, maka ketika di akhirat dikatakan kepadanya, Masuklah engkau ke dalam syurga dari pintu mana saja yang engkau sukai." (HR Ahmad, Ibnu Hibban, Thabrani, Dishahihkan Al-Imam Al-Albani rahimahullahu dalam Shahih Al-Jami’ Ash-Shaghir, no. 660).

Friday, February 26, 2010

mahu balik umah

sudah lama aku tidak menulis di blog comel ku ini..sambil menulis, aku dgr lagu ' lafaz yang tersimpan' - lagu yang penting dalam slot KBM..rindu aku dengan kehidupan aku yang dahulu..kenapa cepatnya Allah tarik nikmat itu? aku tidak bosan dgr lagu tu..terasa tenang jiwa ini...

bila tgk tajuk, hampir 2 bulan umah...rindu sgt2..kadang2 aku mimpikan aku adik2 ku kerana terlalu rindukan mereka..begitu juga mimpi mak ayah..bila aku dapat pulang ke sana? kenapa sejak aku dikahwinkan..aku rasa banyak yang aku hilang...ya Allah, sayang kah Kau lagi pada diri ini..

aku nak sgt duduk rumah sendiri..tanpa diperhatikan oleh sesiapa..aku tak tahu bila aku dapat kecapi tu semua...kenapa aku tak macam pasangan lain? lepas akad nikah je..terus bine kehidupan dengan suami tercinta berdua..tp aku sudah 3 bulan...seronok ke duduk dengan mertua dan adik2 ipar yang semua lelaki???itu biar la jawapan dalam hatiku saja..

aku akan berusaha cari rumah sendiri, aku tak harap bantuan dia lagi..aku perlu independent...ya Allah, bantu la aku keluar dari dunia yang serabut ini...

No comments: