Followers

Mutiara Kata

Rasulullah shallallahu 'alaihi wassalam bersabda yang bermaksud, "Apabila seorang wanita menjaga solat lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kemaluannya dan taat kepada suaminya, maka ketika di akhirat dikatakan kepadanya, Masuklah engkau ke dalam syurga dari pintu mana saja yang engkau sukai." (HR Ahmad, Ibnu Hibban, Thabrani, Dishahihkan Al-Imam Al-Albani rahimahullahu dalam Shahih Al-Jami’ Ash-Shaghir, no. 660).

Wednesday, January 16, 2013

A new life

Salam

Alhamdulillah, sudah 4 hari ulang alik dr umah ke tempat kerja..tapi masalah pi office tak tahu buat apa..no staff pun takde, yang ada punch card dgn bilik je..kawan pun takde...tak tahu nak cari mana kawan2..huhuhuhu..

skrg kan musim exam, so i think semua pi jaga exam tak pun ada hal memasing...takkan nak pi ketuk bilik and kenalkan diri, 'assalamualaikum, i'm a new staff'..macam pelik bin ajaib la pulak...

ya! saya pernah bekerja..pernah bekerja dgn government...tapi bila kat sini, rasa ralat dan sangsi...yes, i'm not familiar this place, i'm not x-student here..so semua org kat sini sure la saya tak kenal..tengok staff list pun takde yang kenal...arghh macam mana nak kerja ni..awal2 dah tak rasa syok..punch card pada paginya..dok dalam bilik..tengah hari cari makan, petang kul 5 blah...tak sure la bila la i'm will officially staff kat sini kan! takde no staff..so macam mana gaji nak dapat kan! takpe..gaji belakang kira..now i'm waiting surat perlantikkan...

kalau nak pi admin pun tak tahu nak cakap apa..semua macam tak mesra alam..ini first expression la kan..ye la kita ni staff baru tunjuk la apa yang patut..ni welcoming kita pun takde...bila nak lapor diri, pass dkt org ni..pass kat org sana..apa salahnya perkenalkan kita pada siapa nak jupe...huhuhu..takpe la..selagi ada kudrat, datang la office, dok melangut dalam bilik...berbeza tempat kerja lama..best...ada compartment, ada kawan..time nak breakfast berduyun2 pi cafe..ni tak...sunyi...sunyi....

takpe la..hopefully ada berita gembira di kemudian hari....Allah tahu yang terbaik untuk hambaNya...semoga dipermudahkan saya dalam semua urusan...

p/s: mencari mood siapkan journal..a new life will be begin...

4 comments:

deena awanis said...

nurul keje kat mana sekarang? wahhh..ada bilik sendiri..pangkat besor nih..hehe

CaHaYa^KetEnaNGan said...

dina: besar la sgt..rindu masa kerja politeknik...

ni kat uitm shah alam..besar la pangkat..padahal kuli je...

Farah Jasni said...

nurul,dah start kerja eh?congrats...hehehe..dapat uitm shah alam ke?good for you...,alhamdulillah.. :)

CaHaYa^KetEnaNGan said...

farah: penat study, penat tunggu senate..
tapi mcm unofficially worker sbb no staff number..alhamdulillah, dtpmtkan di shah alam, tak tahu la nnt ada arahan kena pi cawangan, waallahualam...but now dah buat geran frgs, dekan punye, nurul just sub reseacher je la..hope dpt, cerah la peluang kat shah alam...

tp bila dah masuk kerja kat main campus, kena rajin wat paper, pi conferenc .pasif kena pi cawangan la..