Followers

Mutiara Kata

Rasulullah shallallahu 'alaihi wassalam bersabda yang bermaksud, "Apabila seorang wanita menjaga solat lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kemaluannya dan taat kepada suaminya, maka ketika di akhirat dikatakan kepadanya, Masuklah engkau ke dalam syurga dari pintu mana saja yang engkau sukai." (HR Ahmad, Ibnu Hibban, Thabrani, Dishahihkan Al-Imam Al-Albani rahimahullahu dalam Shahih Al-Jami’ Ash-Shaghir, no. 660).

Tuesday, November 27, 2012

dunia, tempat mengumpul bekalan untuk ke sana

Salam semua.

Huhuhu..sebulan tak de cerita dr blog ni...maklum la empunye blog bukan blogger tegar...kalau nak bercerita, mst cerita yang ada manfaat..kalau nothing, nanti dipersoalkan Allah, nak jawap apa kan!

Ya, hari tu dunia kita digegarkan lagi dgn berita israel serang palestin..apa perasaan kita bila melihat wajah anak2 palestin yang sebaya kita dibomkan tangan, kaki dan badan? Sure sedih kan...mcm cara kita yang jauh ni boleh buat untuk mereka di sana..bolehlah infak sedikit harta kita kepada mereka, melalui aqsasyarif..ya itu sudah semesti menjadi bekalan kita ke sana, tak mampu berdoa la pada Allah..dan yang mungkin boleh boikot barang yang sahamnya disalurkan kpd israel..

Ya dalam penulisan lepas, sudah banyak saya menulis tentang boikot mc'd..hampir 2 tahun saya tidak jenguk mc'd..saya bukan penggemarvtegar pada mc'd..Actually dalam family saya, my parents tak pernah didik kitaorg dgn fastfood..kalau mak ayah, jangan harap la nak makan mc'd mahupun kfc...apatah lagi yang jarang ketemu..yang pernah mak ajak ialah makan di pizza hut...maklum la pizza hut ni macam satu makanan berat juga..that's why la, kalau husband ajak makan mc'd..saya akan cakp..no,no, tak kecian anak2 palestin kat sana..masih teringat saya minum air coke coka cola, package masa beli burger kat burger king tu...rasa tak terminum dengan minuman itu sbbnya terbayang jiwa anak2 di palestine...nak order air lain tak reti, maklum la bukan penggemar tegar kepada burge king...

so rasanya kalau kita betul2 rasa penderitaan rakyat palestine, kita mmg akan boikot apa pun yang bekerjasama dengan israel tanpa mempersoalkan tindakan itu...banyak ilmu atau kupasan tentang konflik israel dan palestin dalam blog angel pakai gucci..sila la terjah ke sana ye kawan2...

Pasal perkembangan saya, waiting senate result...nak masuk senate bulan 11 tercapai..so menunggu bulan 12..hopefully bulan 12 boleh masuk kerja..sometime ras bosan dok rumah..bukan bosan melayan sofiya, tapi bosan tak dapat lihat kehidupan di luar sana..ye la dok umah, bukan bleh jalan2....okey stop dulu..semoga segala urusan dipermudahkan Allah...

1 comment:

ahsfantasy24 said...

all the best, moga dipermudah urusan :)

Jom join:
Segmen Blogwalking sampai lebam!