Followers

Mutiara Kata

Rasulullah shallallahu 'alaihi wassalam bersabda yang bermaksud, "Apabila seorang wanita menjaga solat lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kemaluannya dan taat kepada suaminya, maka ketika di akhirat dikatakan kepadanya, Masuklah engkau ke dalam syurga dari pintu mana saja yang engkau sukai." (HR Ahmad, Ibnu Hibban, Thabrani, Dishahihkan Al-Imam Al-Albani rahimahullahu dalam Shahih Al-Jami’ Ash-Shaghir, no. 660).

Wednesday, September 12, 2012

Sofiya already 2 years old

Salam..
selamat hari rabu semua..
cepatnya masa berlalu..dan bulan syawal bakal meninggalkan kita..
amacam?? puasa 6 tertunai tak? InsyaAllah ada ganjaran dr Allah swt.


Alhamdulillah, sofiya dah 2 tahun hari jumaat lepas..
takde pun birthday party, setakat potong kek je la..
tempah khas tu, tema hello kitty..siap ada figure..
lepas ni tak nak dah order camner..ye la tak makan pun, membazir
kek biasa2 sudah...(senyum aje la, nnt bila time birthday anak mula google sana sini)

Actually, my husband selamat menerima a new member in his family, aka adik ipar..
dengan saya biras la kan! my sil sudah selamat bertukar status dari single to marry life..
semoga jodoh mereka berkekalan...

hari isnin lepas, ada bawa sofiya ke kkia, berat sofiya tika usia 2 tahun ni, 8.7 kg dengan
ketinggian 81 cm...memandangan berat dia naik sikit, maka appointment setrusnya lagi 3 bulan,
kalau tak 6 bulan sekali..alhamdulillah, menjaga sofiya amat mudah, takde masalah..setakat ni dia demam baru 2 kali,..dia nenen susu ibunya hampir 2 tahun, tapi mix dengan 123 dutch lady la..
rindu nak nenenkan dia..nak wean off kan sofiya amat mudah.

perkembangan dia, suke ajuk org ckp..dan yang paling ketara suka conquer barang sorg2 walaupun barang itu bukan dia punyer...huhuhu..kalau dok umah org, berjalan sana sini..jarang la dok diam..ke hulu ke hilir...tapi takde la sentuh barang kan..cuma aktif bebenor katakan..akhir kata, melihat tumbesaran anak ini, mampu melihat kehebatan Allah swt...semoga hati kita sentiasa dilindungi Allah swt...

p/s: macam dah tak reti menulis pulak

1 comment:

PinkUmmi said...

Sebaya anak sy yg sulung la nih....